STARŠEVSTVO IN OTROCI

Želimo biti dobri starši, imeti z otrokom dober odnos, mu nuditi dobre pogoje za celosten razvoj, a vedno ni lahko.

Kot starši si prizadevamo biti opora otroku v različnih fazah njegovega razvoja - ga čutiti in razumeti njegove potrebe kot dojenčka, malčka spodbujati pri napredku, otroku pomagati s trdno in ljubečo oporo, ko začne preizkušati meje, ohranjati stik v najstniških letih, ko se išče, ga podpirati pri odraščanju in osamosvajanju, biti trdna opora in varno zavetje, kamor se otrok vedno z veseljem vrača.

Zatakne se lahko kjerkoli; naj gre za otrokove težave, težave v odnosu otrok-starš, težave med sorojenci ali težave med staršema, ki vplivajo na otroka.


V program se lahko vključi en starš, oba starša skupaj, otrok ali cela družina. Program se vedno izdela individualno in unikatno glede na trenutno situacijo in potrebe. Staršu in otroku pomaga globlje razumeti situacijo in vzroke za nastalo situacijo ter jih vodi do razrešitve težav po korakih.


Starševstvo je zahtevna vloga, ki se nenehno spreminja. Z razvojem otroka se spreminjajo njegove potrebe in tem bi se morali prilagoditi tudi starši.
Da se na to vlogo starša resnično dobro pripravita, se za šolo lahko odločita že pred rojstvom otroka. Za šolo se lahko odločita tudi kasneje, v katerikoli fazi otrokovega razvoja.Za uvodno srečanje se dogovorite po telefonu 041 841052 ali /kontaktpreko kontaktnega obrazca.V kolikor imate le konkretno vprašanje, se lahko odločite za osebno svetovanje.

Osebno svetovanje je namenjeno tudi najstnikom, ki se morda v obdobju odraščanja srečujejo z različnimi vprašanji, stiskami in problemi.<<nazaj